Recept 35*** (1 stem)

Cannelloni van aubergine

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Overige Italiaans

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Snij elke aubergine in de lengte in 8 fijne plakken.
  3. - Snipper de peterselie fijn en pers het knoflook.
  4. Bereiding
  5. (15 min. + 30 min. in de oven)
  6. 1 Leg de aubergineplakjes op een met olie ingesmeerde ovenplaat en schuif 5 à 8 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  7. 2 Meng het gehakt, het geperste knoflook, de marjolein, het paneermeel, het ei en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  8. 3 Verdeel het gehakt over de plakjes aubergine en rol dicht. Schik in een ovenschotel en doe er de bouillon, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij. Laat ± 30 min. gaar worden in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  9. 4 Haal de cannelloni uit de schotel, giet de saus in een steelpan en meng er de zure room onder. Bind indien nodig met wat instantsausbinder.
  10. Afwerking
  11. Leg op elk bord 4 auberginerolletjes en giet er wat saus over. Dien op met rijst of pasta. Versier met wat peterselie.
  12. Tip
  13. Als u dit gerecht vooraf bereidt, volg dan de stappen tot en met stap 3, maar laat de rolletjes maar 20 min. gaar worden. Dek af en zet koel weg. Verwarm de rolletjes op het moment zelf gedurende ± 15 min. in de oven en maak de saus (zie stap 4).

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie