Cannelloni met vegetarisch gehakt en ricotta

Bart van Roeckiesworld houdt van eenvoudige receptjes en gerechtjes die snel klaar zijn maar altijd boordevol smaak en kleur zitten. Deze cannelloni is echte comfort food en kan zomer en winter op tafel verschijnen. Onze kids zijn er in ieder geval dol op. Tijdens de week proberen we geen vlees te eten en dan is deze versie met vegetarisch gehakt een leuk alternatief!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Begin met het grillen van de paprika’s in Solo Vloeibaar. Snijd nadien in fijne reepjes en leg even aan de kant.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit nadien de ui en knoflook in wat Solo Vloeibaar. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak een paar minuutjes. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de ricotta met het gehaktmengsel en de paprika’s en voeg wat gesnipperde bladpeterselie toe.
  5. Kruid bij en vul de cannelloni.
  6. Schik de gevulde cannelloni in een ingevette ovenschaal met Solo Vloeibaar en overgiet met de kant-en-klare tomaten-groentensaus.
  7. Werk het geheel af met enkele sneetjes mozzarella en bak gedurende 45 minuten.

Tip

Experimenteer naar hartenlust met andere vullingen voor je cannelloni! Heerlijk ook gevuld met courgette, gehakt en mascarpone.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?