Recept 05 (0 stemmen)
Cannelloni met ricota en spinazie

tijd
40 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Kook 250gr cannelloni beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Spoel ze en zet ze even opzij in koud water, zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken, breken en scheuren. Snipper een sjalotje, en een teentje knoflook fijn. Stoof aan in wat boter en voeg er 250GR gespoelde jonge spinazie aan toe. Roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje muskaatnoot. voeg er 500gr ricotta bij. roer tot een dikke saus. Vul de cannelloni met de ricotta-spinaziecrème en zet ze rechtopstaand in een beboterde ovenschotel. Klop 1,5 dl room luchtig samen met 70gr gemalen parmezaan en verdeel over de cannelloni. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten, verhoog daarna de oventemperatuur tot 250°C en bak nog 10 minuten verder tot alles mooi gratineert. Serveer met een frisse salade.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 250 GR CANNELLONI Voeg toe aan je boodschappenlijst
- SJALOTJE Voeg toe aan je boodschappenlijst
- KNOFLOOK Voeg toe aan je boodschappenlijst
- BOTER Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 GR JONGE SPINAZIE Voeg toe aan je boodschappenlijst
- peper, zout Voeg toe aan je boodschappenlijst
- muskaatnoot Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 500 gr ricotta Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1,5 dl room Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 70 gr gemalen parmezaan Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?