Cannelloni Madelon

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g pastameel De Secco
  • 2 eieren
  • 2 lepels olijfolie
  • 200 g americain natuur
  • 100 g fazantenpastei of andere pastei
  • 1 ei
  • 2 à 3 lepels groene pesto
  • 3 lepels geraspte Parmezaan
  • pezo
  • 1 potje tomatensaus voor pasta
  • 2 dikke vleestomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 g gemalen Emmenthal
  • 1 aubergine

Bereidingswijze

  1. - Maak eerst de pasta door meel, ei en olie goed te mengen, 1/2 uur te laten rusten en dan door het pastamolentje te draaien tot fijne bladen deeg - laat die even drogen terwijl je de vulling maakt
  2. - voor de vulling meng je de americain met de paté, de pesto, het ei en de parmezaan - even kruiden met peper en zout indien nodig
  3. - laat die vleesvulling in een tefalpan even opbakken zodat het niet meer rauw is
  4. - snij de aubergine overlangs in fijne plakjes en laat die in wat olijfolie opbakken tot ze niet meer rauw zijn - voeg desnoods wat water toe om ze snel mals te krijgen - kruid met peper en zout naar smaak - dep droog
  5. - kook nu de bladen pasta in zout water tot beetgaar en laat uitlekken
  6. - Samenstellen van de cannelloni's: beleg telkens een blad pasta met wat plakjes aubergine, leg daar twee lepels vleesvulling op en rol op tot mooie cannelloni's
  7. - leg twee cannelloni's per ovenschoteltje, overgiet met wat van de tomatensaus en bestrooi met de kaas - laat een 15 tal minuten bakken in de oven tot de kaas mooi goudbruin is
  8. Heerlijk!

Tip

Om de aubergines goed mals te krijgen kan je ze best vooraf in plakken snijden en bestrooien met grof zout. Een uurtje laten trekken, dan afspoelen en afdrogen. Nu zullen ze beter bakken en niet meer zoveel vet opnemen

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?