Cannelloni gevuld met gehakt, paprika en ricottakaas

26 (26)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo vloeibaar
    2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 16 rolletjes cannelloni
  • 2 paprika’s (rood & groen)
  • 1 rode ui
  • 300 g gehakt
  • 250 g ricotta
  • 1 Knorr Bouilllonketeltje Vlees
  • 1 brik tomatenpassata
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 geraspte kaas (Emmentaler of Goudse)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de paprika’s schoon, en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.
  3. Verwarm de margarine in de pan en bak het gehakt gaar. Voeg de ui en paprika toe en roerbak nog enkele minuten. Voeg de ricotta toe en breng de vulling op smaak met zout en peper.
  4. Meng de tomatenpassata met het bouillonketeltje, 150 ml warm water en de Italiaanse kruiden tot een saus.
  5. Vul de ongekookte cannelloni met de paprika-gehaktvulling, met behulp van een smalle lepel of spuitzak met grove mond.
  6. Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat alle cannelloni volledig met saus bedekt is. Bestrooi met geraspte kaas en zet de ovenschaal 30- 35 minuten in de oven.
  7. Laat de pasta enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.

Tip

Serveer de cannelloni met een frisse wortel-rozijnen salade. Rasp hiervoor 1 winterwortel fijn, en meng de wortelrasp met 50 g gewelde rozijnen en een dressing van 100 ml azijn en 1.5 eetlepel suiker.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door catherineh op 02 februari 2016 om 22u07

Zeer lekkere vulling. Echter pizzaiola saus gemaakt erbij. Wordt zeker nog klaargemaakt!

Gepost door Solo op 04 februari 2016 om 12u19

Hmmm, mogen wij eens komen eten ;-)?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?