Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Een machtige hap deze camemberttaart en niet echt geschikt als hoofdmaaltijd.Maar wel een succes bij een buffet of als voorafje met eeen bedje rucola.
  2. Zelfs als dessert met een zoet glaasje dessertwijn of port doet hij het geweldig goed.Altijd serveren op kamertemperatuur en nooit uit de ijskast.Een lage vorm van ongeveer 24 cm bekleden met hartige taartendeeg.
  3. Oven op 180 graden.Op de bodem dakpansgewijs plakjes camembert leggen.Je hebt rond de 450 gram nodig.
  4. Vervolgens loskloppen: 3 deciliter melk, 3 eieren, 1 deciliter slagroom, 2 eetlepels fijngesneden bieslook en 1 eetlepel fijngesneden peterselie.
  5. Over de camembert gieten en dan voor het mooi nog wat paprikapoeder erover strooien.In het midden van de oven zo’n 30 tot 40 minuten bakken. Gewoon naar de kleur kijken en dan komt het altijd goed.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Johan1958 op 05 november 2013 om 14u41

Bedankt Love to Cook voor de felecitatie en de Camenberttaart is alvast een onderdeel van de hapjes want deze is heerlijk hmmmm ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?