Recept 05 (0 stemmen)

calde verde van cecilia

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in tamelijk kleine stukjes, pel de uien en snij ze in stukjes
  2. pel de tenen look en snij ze klein, was alles en zet opzij.
  3. Neem kookpan of snelkoker en giet olie in de pan, bak het schapevlees bruin maar niet
  4. verbranden, neem gesneden uien en look en de aardappelen en voeg bij het vlees omroer
  5. zonder bruin te laten worden eerder glazig, kruiden met peper en zout.
  6. Houd rekening met de chorizou want die is pikant en zout, laat koken tot aardappelen
  7. en groenten zacht zijn., samen met het vlees.
  8. Als het vlees zacht is, haal het uit de pot en zet opzij.
  9. Kijk hoeveel vocht in de kookpot is en vul eventueel bij voor 5 personen. Pureer alles
  10. maar niet te fijn.
  11. Neem de chorizou en snij in fijne schijfjes als ook de calde verde die in fijne repen is
  12. gesneden. Nu kan je de calde verde mengen bij het mengsel en ook de chorizou en
  13. met deksel op de kookpan verder laten garen, ofwel kan je de chorizou eerst laten.
  14. bakken in olie en daarna bij de soep doen ofwel zoals hierboven reeds beschreven.
  15. Kontroleer op peper en zout.
  16. Neem het schapevlees en snij deze in reepjes of teerlingen en doe dit in de soep.
  17. Portugezen van het zuiden van Portugal eten daarbij gefrituurde vis met maisbrood.
  18. Ikzelf eet daarbij bruinbrood met gebakken vis als maaltijdsoep.
  19. Er zijn ook verschillende variaties van deze soep, de een lust graag eerder een liquidesoep
  20. de andere een wat dikkere soep.
  21. Calde verde kan je kopen in supermarkt, deze kool gelijkt aan de spruitplant maar dan
  22. zonder spruiten en bladeren langs boven, andere nemen boerekool, nog andere kweken
  23. kolen voor de konijnen en gebruiken de binnenste bovenste bladeren die groen zijn.
  24. Het is ook een soep die op trouwfeesten wordt gegeten en anders is het een dagelijkse
  25. kost van de portugees zelfs in de zomer, iedereen heeft daar een klein groententuintje.
  26. Ik hoop dat jullie het zullen klaar maken. Smakelijk
  27. ide ginette

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?