Recept 45**** (147 stemmen)

Cake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
65 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de malse Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg ook het bakpoeder toe en een snuifje zout. Meng alles een laatste keer.
  9. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  10. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  11. Stort het beslag in het bakblik en strijk het oppervlak glad.
  12. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  13. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  14. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Smakelijk!

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 250 g eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g Solo
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 1 snuifje zout
  • Extra nodig:
  • handmixer (of keukenmachine)
  • zeef
  • bakblik voor cake
  • 1 vel bakpapier
  • keukenpapier of een borsteltje

Andere Solo-leden over dit recept (26)

Gepost door Mvg86 op 05 januari 2018 om 15u40

Cake is juist uit de oven nu laten afkoelen en straks kindjes laten smullen :)

Gepost door Solo op 16 januari 2018 om 16u06

En heeft het gesmaakt? :) Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie