Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Cake met witte chocolade en gember

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties6 porties
nagerecht
dessert
recipe image Cake met witte chocolade en gember
  • 6 bolletjes Carte d'Or Stracciatellaroomijs (200 g/400 ml)
  • 300 g fijn gehakte witte chocolade
  • 12 gemberkoekjes
  • hagelslag voor de afwerking (optioneel)
  1. Smelt de witte chocolade in een grote kom in een bain marie. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade in een hogere, kleinere kom en laat 5 minuten afkoelen, of totdat de kom niet te warm meer is om aan te raken.
  2. Dip 1 kant van elk gemberkoekje in de afgekoelde witte chocolade en laat het teveel aan chocolade eraf druppen. Leg het koekje op de bakplaat en werk eventueel af met hagelslag. Laat ten minste 15 minuten rusten, of totdat de chocolade volledig hard is.
  3. Schep een bolletje Carte d'Or Stracciatellaroomijs uit en leg het op het koekje. Gebruik een tweede koekje als hoedje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier in de diepvriezer en laat gedurende 15 minuten koud worden.
  4. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.