Cake met verborgen hartjes

Deel deze cake met verborgen hartjes uit aan iedereen die je wil verrassen met lekker én schattig gebak. Een heerlijk cadeautje om te krijgen.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een lange rechthoekige bakvorm (ongeveer 30 cm) in en bestrooi met bloem.
  2. Meng 200 g Solo met 200 g suiker. Voeg de 4 eieren een voor een toe aan het geheel en klop het op.
  3. Neem een tweede kom en meng er 150 g bloem, 150 g Maïzena, 2 theelepels bakpoeder en een snuifje zout in. Voeg dit mengsel afwisselend met 100 ml melk al roerend toe aan het eerste beslag.
  4. Kleur het mengsel felrood met de kleurstof (start met een kleine hoeveelheid en blijf kleurstof toevoegen tot je de kleur hebt die je wilt).
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het af in de oven gedurende een 55-tal minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens uit de bakvorm.
  6. Plaats de cake op een taartrekje en laat hem volledig afkoelen. Eens de cake afgekoeld is, snijd je hem in grote stukken. Snijd hartvormige figuurtjes uit de stukken cake.
  7. Maak het beslag voor de cake nog eens klaar zoals beschreven staat in stappen 1-Giet een kleine hoeveelheid van het mengsel op de bodem van een ingevette en bebloemde bakvorm. Leg de hartvormpjes er bovenop. Leg ze mooi op een rij, dicht bij elkaar. Vul de bakvorm met de rest van het beslag. Bak het geheel ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen zoals hierboven beschreven staat.
  8. Als je dat wenst, kun je je cake afwerken met chocolade: laat 200 g chocolade smelten. Dat kun je doen in de microgolfoven of au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde cake. Snijd de cake in stukken en geniet van ieder verborgen hartje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door pascal lekker op 31 juli 2017 om 13u43

tof thx

Gepost door Solo op 22 augustus 2017 om 14u43

Dat horen wij graag Pascal! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?