Cake met pompelmoes, honing en roomkaas

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet een cakevorm (of cakevormpjes) in.
  3. Doe de Solo in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix even tot de Solo zacht en romig is.
  4. Doe hierbij de suiker, de zeste van pompelmoes, vanille essence en snuifje kaneel. Mix terug even tot mooi romig.
  5. Voeg de honing en 2el pompelmoessap toe, meng even.
  6. Doe nu één voor één de eieren bij het deeg en meng steeds goed. Schraap eventueel de kanten los.
  7. Voeg de bloem toe en mix tot een mooi stevig deeg.
  8. Als laatste giet je de melk bij het stevig deeg en mix nog even kort zodat het deeg iets lopender is.
  9. Giet het deeg in de bakvorm of verdeel over de bakvormpjes.
  10. Indien je voor 1 grote bakvorm kiest, bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven. Als de bovenkant iets te bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
  11. Gebruik je kleine bakvormpjes, bak dan ongeveer 25 a 30min in de oven.
  12. Check met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
  13. Is de cake gaar, haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen
  14. Doe de roomkaas en Solo in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix kort tot het mooi gemengd is
  15. Voeg de honing, sap en zeste van pompelmoes en meng nog even.
  16. Je kan ervoor kiezen om de cake gewoon zo te serveren met een toefje van het roomkaasmengsel.
  17. Of je kan de cake alvast afwerken met toefjes van het roomkaasmengsel.
  18. Smullen maar !

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?