Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone

2 (2)
120 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe de Glühwein in een pan en voeg er 150 g kristalsuiker en de peren bij.
  2. Laat dit een half uur op een laag vuur inkoken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Klop 200 g kristalsuiker en 4 eierdooiers (hou de eiwitten bij) op. Smelt de Solo au bain-marie en roer die eronder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
  5. Klop de eiwitten, in een vetvrije kom, stijf met de vanillesuiker en roer dat voorzichtig onder het deeg.
  6. Giet dit in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
  7. Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de vanillezaadjes.
  8. Snij de afgekoelde cake in plakjes. Dresseer een plakje, schep er de peertjes en mascarpone over. Herhaal drie keer. Werk af met wat munt.

Tip

Serveer dit in glaasjes: een laagje cake, de peertjes en een toefje mascarpone.

Leer zelf de lekkerste Glühwein maken : meng rode wijn, stukjes sinaasappel, kaneel, kruidnagel, steranijs en suiker. Breng het geheel aan de kook en laat doorkoken. Hoe langer je dat doet, hoe uitgesprokener de smaken worden. Varianten om ook van te smelten, zijn Glühwein met amaretto, Glühwein van kriekbier of een witte Glühwein. Even lekker, even kerstig en toch anders!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?