Cake met kokos, passievrucht curd en roomkaas glazuur

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. Bereidingswijze cake
 2. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de springvorm(en) in en bedek de bodem met bakpapier.
 3. Mix de boter even los tot ze mooi luchtig en romig is. Voeg dan de suiker en vanille essence toe en mix even los. Je krijgt nu een ietwat korrelig effect. Doe hierbij dan één voor één de eieren en eidooiers en mix steeds goed alvorens je het volgende ei toevoegt. Schraap tijdens het mixen af en toe de zijkanten los. Voeg in porties de bloem toe en giet als laatste de kokosmelk bij het deeg. Mix tot even tot een mooi glad deeg. Gebruik je 3 springvormen, verdeel dan mooi gelijk het deeg over de springvormen. Bak de cakes ongeveer 30min in de oven (als je het deeg in slechts 1 vorm bakt, check dan na 50 a 60min de gaarheid). Check met een sateprikker of de cake gaar is. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
 4. Bereidingswijze curd
 5. De curd dien je au-bain-marie te bereiden. Vul dus een iets grotere pot met water (niet volledig vol) en breng aan de kook.
 6. Doe in een iets kleinere pot (die in de grotere pot met water past) het vruchtvlees van de passievrucht, suiker, citroensap en eidooiers. Zet deze pot in de pot met water, zorg dat het water niet overloopt. Zet het vuur iets zachter. Roer de ingredienten los. Probeer regelmatig te roeren zodat de curd kan indikken. Het duurt ongeveer 10 a 15min tot de curd goed en ietwat is ingedikt.
 7. Je kan dit testen door een houten lepel even in de curd te dopen, op de achterkant maak je een streep met je vinger en de zijkanten moeten mooi blijven zitten.
 8. Doe de boter in een kommetje en giet hierover de curd. Roer los tot de boter is gesmolten. Leg dan direct een stuk plasticfolie direct op de curd en laat volledig afkoelen.
 9. Bereidingswijze glazuur + afwerking
 10. Doe de boter en roomkaas in een mengkom. Mix mooi los en romig Voeg de suiker toe en mix nog even tot alles is gemengd.
 11. Tip> doe ongeveer 1/3 van dit mengsel in een spuitzak om een rand te spuiten op de onderste en middelste cake. De rand zal er dan voor zorgen dat de curd niet gaat uitlopen.
 12. Neem de eerste cake, spuit rondom een dikke rand glazuur. Vul op met de curd (vul niet tot de rand anders zal hij zeker uitlopen). Leg hierop de tweede cake ( druk iets aan, niet te hard) en doe hetzelfde. Spuit rondom een dikke rand glazuur en vul op met de curd. Leg hierop de derde cake. Besmeer de cake nu helemaal met de glazuur. Ik heb niet al te veel glazuur op de cake gesmeerd voor een ietwat "naked" uitzicht.
 13. Als je maar met 1 springvorm hebt gewerkt, snij dan de cake doormidden. Ook hier hetzelfde, spuit rondom een dikke rand glazuur, vul op met de curd en leg hierop het bovenste gedeelte van de cake. Besmeer volledig met het glazuur.
 14. Zet de cake 1 a 2h koel zodat de cake en glazuur terug wat kunnen uitharden.
 15. Smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Nans66 op 30 maart 2017 om 21u02

Geweldig lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?