Cake in mozaïek

5 (5)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de Solo en de suiker in een steelpan; dit zal ongeveer 5 à 10 minuutjes duren.
  2. Haal de pan van het vuur. Voeg het cacaopoeder toe en meng het geheel goed.
  3. Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel nog eens goed.
  4. Breek ten slotte de koekjes in kleine stukjes. Voeg ze samen met de noten toe aan het mengsel.
  5. Rol wat huishoudfolie uit op een plateau of schaal. Giet het mengsel op de folie. Rol de folie op in een dikke worst die je vervolgens 2 uur laat afkoelen in de koelkast. Zo krijgt het beslag de tijd om op te stijven. Haal de cake uit de folie, werk af met poedersuiker en snijd de rol in plakken. Serveer de cake koud.

Tip

Dit recept bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en personen met een verzwakt immuunsysteem. We raden je aan gepasteuriseerde eieren te gebruiken. Die zijn wel veilig.

Je kunt ook heel gemakkelijk verschillende varianten maken van dit recept. Zo kun je bijvoorbeeld gemberkoekjes gebruiken om je cake nog meer smaak te geven en hazelnoten gebruiken in plaats van walnoten. Liever nog iets anders? Kies dan bijvoorbeeld om te werken met gekonfijte kersen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Jaklienw op 21 januari 2017 om 10u30

Sorry ,heb uw video van cake bekeken , maar uw tekst komt niet overeen met de video . Totaal foute tekst wat er bij getoond wordt.

Gepost door Solo op 24 januari 2017 om 10u59

Dag Jaklien, bedankt voor jouw reactie! Bij dit recept is geen video aanwezig. Kan je ons meer details geven over de video die je bedoelt? Zo lossen we dit zo snel mogelijk op :) Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?