Caeser pastasalade met kalkoenreepjes
Caesar pastasalade met kalkoenreepjes, een originele variant op de klassieker!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g mini-farfalle
- 2 kalkoenlapjes
- 2 slaharten
- 1 sneetje zuurdesembrood
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 1 potje ansjovis
- parmezaanse kaas
- Solo Bakken & Braden
- 200 g Griekse yoghurt
-
150 ml Solo Crèmefine Licht
- 1 citroen
- 1 tl Sriracha
- peper & zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta al dente, giet af en koel onder koud, stromend water.
- Bak de kalkoenlapjes goudbruin in een lepel Solo Bakken & Braden en snijd ze vervolgens in reepjes.
- Snijd de slaharten in dunne reepjes.
- Snijd de sneetjes zuurdesembrood in kleine blokjes en bak ze goudbruin in een lepel Solo Bakken & Braden.
- Kook de eieren hard gedurende 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes.
- Pel de rode ui en snijd vervolgens in ringetjes.
- Meng de Griekse yoghurt, de Solo Crèmefine Cuisine, het sap van de citroen samen met de Sriracha. Kruid met peper en zout.
- Meng de pasta met de dressing, kalkoenreepjes, slareepjes en rode ui.
- Serveer op een bord en leg er vervolgens een partje ei, enkele croutons en enkele ansjovisfilets bovenop.
- Werk af met fijn geraspte Parmezaanse kaas.
Tip
Deze pastasalade is perfect om mee te nemen tijdens een picknick en kan je gemakkelijk op voorhand klaarmaken! Voor de kindjes kan je de ansjovis vervangen door (zongedroogde) tomaatjes!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kokje6300 op 14 juli 2020 om 22u00
Heeeeeerlijk fantastisch recept!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?