Cacio e pepe: simpele pasta

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snij de kerstomaten middendoor en plaats in een ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie en wat zout. Plaats in de oven voor 10 min.
  3. Breng een grote pot gezoute water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  4. Vlak voor het afgieten, neem je 1 tas van het water waarin je de spaghetti hebt gekookt. De rest giet je af.
  5. Smelt 2 eetlepels Solo vloeibare margarine in een grote kookpot op middelhoog vuur. Voeg de peper toe en kook 30 seconden tot 1 minuut, tot ze geroosterd zijn.
  6. Voeg de pasta toe en laat sudderen op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de kazen en wat zout toe, samen met de tas water waarin je de spaghetti hebt gekookt.
  7. Haal van het vuur en roer wat basilicum onder de spaghetti.
  8. Serveer alles met wat rucola, de ovengebakken tomaatjes en wat kaas

Tip

Je kan altijd wat spek toevoegen als je toch wat vlees zou willen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?