Bulgursalade met rode biet

Een heerlijk frisse salade met rode biet, ideaal voor deze zomerse temperaturen!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur volgens de verpakking in de bouillon, laat nadien afkoelen van zodra de bulgur klaar is.
  2. Snij de munt en koriander fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng dit alles onder de afgekoelde bulgur.
  3. Meng de honing, balsamico azijn en wat peper en zout samen tot een marinade. Snij de gekookte rode biet in partjes. Laat deze gedurende 15 minuten marineren in de koelkast.
  4. Meng het gehakt met de gedroogde kruiden (dus niet met de munt en koriander) en de fijngesneden sjalot. Maak balletjes van het gehakt.
  5. Bak de balletjes gaar in Solo Bakken en Braden. Rijg de balletjes op een satéstokje..
  6. Haal de rode biet uit de koelkast en bak deze kort aan met Solo Bakken & Braden en bak elke zijde 2 à 3 minuten.
  7. Dresseer de bulgursalade met de balletjes. Werk af met de zoete rode biet en feta.

Tip

Werk af met een lepel Griekse yoghurt gemengd met Solo Crèmefine voor een extra frisse salade! Heb je het liever vegetarisch, vervang de spiesjes dan door gegrilde halloumi.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?