Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Bubble & squeak met honing-mosterdworstjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 10 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
vlees
recipe image Bubble & squeak met honing-mosterdworstjes
  • 1 kg aardappels
  • 600 g panklare andijviereepjes
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 2.5 el bloem
  • Solo Vloeibaar
  • 8 braadworstjes
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 2 el mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de mosterd en de honing in een kommetje goed door elkaar. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en kook ze gaar in 20 minuten. Giet ze af, zet ze enkele tellen terug op het vuur en stamp ze fijn. Laat het kruim afkoelen.
  2. Kook de natte gewassen andijvie met een weinig zout in 10 minuten gaar en laat de groente dan uitlekken.
  3. Meng het aardappelkruim met de gesnipperde ui en de andijvie en breng op smaak met peper en zout. Vorm hier 12 schijven van, druk ze stevig aan en wentel ze door wat bloem. Laat ze in de koelkast afkoelen en een beetje opstijven.
  4. Wikkel de plakjes ontbijtspek stevig om de worstjes. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven. Draai ze zo nu en dan om.
  5. Bak de aardappelkoekjes in wat vloeibare margarine aan beide kanten goudbruin. Bestrijk na 20 minuten de worstjes rondom met het mosterd-honingmengsel en zet ze 7 à 8 minuten terug in de oven.
  6. Serveer de Bubble & Squeak met de worstjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.