Recept 35*** (11 stemmen)

Brusselse wafel met rode vruchten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de gist op in 25 ml lauw water. Doe de bloem in een grote kom. Maak een zogenaamde krater in het midden van de bloem en vul de krater met de opgeloste gist. Voeg de suiker, melkpoeder, het uitgeschraapte vanillestokje en de resterende 100 ml water toe. Meng het geheel tot een gladde deeg en laat rijzen.
  2. Laat de Solo Wikkel smelten. Ontrol het gerezen deeg en meng met de margarine, die niet te warm meer mag zijn. Klop de eiwitten met het zout goed stijf. Meng deze opgeklopte eiwitten vervolgens ook met het deeg. Zo goed en zo kwaad als je kan, want het vette deeg zal erg aan de deegrol kleven.
  3. Bak nu het deeg in een wafelijzer. Het is niet nodig om het ijzer in te vetten.
  4. Meng de yoghurt met de rode vruchten. Serveer de wafels met zo’n schepje yoghurt.
Tip

Heb je geen tijd, dan kan je ook kant-en-klare wafels kopen bij de bakker.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jenny100 op 27 april 2015 om 14u45

Een zeer gode week,en....had al paar dagen lust in wafels. Lekker ,krokant en licht. ook krokant met yoghourt ??? WE ZIEN wEL WAT WEL WAT HET WORDT jenny

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie