Brusselse kaastaart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 g bloem
  • 100 g boter uit de koelkast
  • 80 g fijne suiker
  • 1 grote eidooier
  • 1 snuifje zout
  • vulling:
  • 300 g mon Choux op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 4 kleine eier
  • 1 eetl brandewijn
  • 1 eetl citroensap
  • 200 g verse appelcompote

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem, voeg de boter toe en snijd de boter klein met twee messen.Voeg de overige ingredienten voor het deeg toe en kneed er snel een soepel deeg van.Vorm een bal van het deeg en laat het deeg ingepakt in huishoudfolie 30 min in de koelkast rusten.
  2. Maak intussen de vulling.Klop alle ingredienten behalve de appelcompote door elkaar tot een gladde massa.
  3. Verwarm de oven op 180°C beboter een pievorm.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en bekleed de taartvorm met het deeg.Giet de appelcompte in de vorm;strijk de bovenkant glad.Schep voorzichtig de roomkaasvulling op de appelcompote.Zet de taart 50-55 min in de oven;Na 50 min steek een prikker in de vulling ,als die er droog uitkomt is de taart gaar.Laat de taart afkoelen op een rooster.
  5. uit echt Belgisch koken

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Zazountje op 05 december 2013 om 12u11

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?