Bruschetta variaties

Voor een echt goede bruschetta zijn twee dingen van belang: knapperig brood en extra vergine olijfolie. Als je brood roostert moet het witte gedeelte van het brood van binnen zacht blijven en van buiten licht knapperig zijn, zodat het prettig is om erin te bijten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Rooster het brood en wrijf het in met een gepelde teen knoflook. Besprenkel met wat olie en bestrooi met wat peper en eventueel wat zout.
  2. Besmeer 4 bruschettas met een eetlepel pesto. Besmeer 4 bruschettas met een eetlepel pesto en een eetlepel tomatensaus. Beleg 4 bruschettas met sla, tomaat en basilicum. Bestrooi met peper en bedruppel met olie. Beleg 4 bruschettas met stukjes tomaat en ansjovisfilets.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door hildeDP op 27 mei 2014 om 09u08

altijd super lekker en verrassend! Ideaal voor een zomeravond.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?