Bruschetta van kwartel met gebakken witloof en saus van blauwe druiven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de vleugeltjes, borstbeentjes en eventuele nekjes van de kwartels en houd ze boven een vlam om eventuele donsveertjes te verwijderen. Braad dekwarteltjes aan in half margarine, half olie tot ze mooi bruin zijn en laat ze rusten op een bord.
  2. Versnijd de kwarteltjes wanneer ze afgekoeld zijn. Maak met een scherp mes een insnede in de rug, houd het mes zo dicht mogelijk bij het karkas en snijd zo de volledige borst en bil af. Herhaal voor de andere kant. Leg het kwartelvlees in de koeling.
  3. Braad vervolgens de karkassen, vleugels, borstbeentjes en nekjes in een weinig olie tot alles mooi bruin gekleurd is. Giet het vet af en blus met de gevogeltejus.Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen en zeef de jus.
  4. Snipper de sjalot fi jn en stoof deze zachtjes aan en blus met de rode wijn en de porto. Laat alles inkoken tot een derde en voeg de gezeefde jus toe. Laat allesinkoken tot de helft.
  5. Warm de druiven op in een apart pannetje, op een laag vuurtje onder deksel, met de suiker tot ze in eigen vocht beginnen te koken. Voeg de kwarteljus toe enlaat inkoken tot sausdikte. Kruid de saus met peper enzout en voeg enkele druppels xeresazijn toe.
  6. Snijd het ciabattabrood in 8 sneetjes van ongeveer 1 cm dikte, besprenkel ze met een weinig olijfolie en toast ze onder de grill.
  7. Verwijder de kern van het witloof en snijd het witloof in reepjes (in de lengte). Verhit een weinig olie in een antiaanbakpan en bak hierin het witloof. Dit mag nog een beetje knapperig blijven. Voeg een klontje Solo toe en laat de boter wegsmelten. Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Verwarm de oven voor op 170°C. Warm de kwarteltjes op in de oven gedurende ongeveer 6 à 7 minuten.
  9. Verdeel het witloof over de ciabattatoastjes en schik ze op de borden, schik er de kwarteltjes op en omring met de druivensaus.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?