Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met de olijfolie. Verwijder de steeltjes en kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten in de ovenschaal en laat ze 25 minuten roosteren in de voorverwarmde oven. Je kan ze warm of koud gebruiken.
Pel de ui en hak hem fijn. Hak de koriander grof. Halveer en schil de avocado en verwijder de pit. Besprenkel het vruchtvlees met 1 theel. citroensap.
Mix de Becel pro.activ, de avocado en de helft van de koriander met de handmixer. Roer de ui eronder. Breng op smaak met zwarte peper en gemalen chilipeper. Voeg er nog 1-2 theel. citroensap aan toe.
Toast de sneetjes stokbrood. Schik ze op 2 borden. Smeer het avocadomengsel erover uit en leg de geroosterde kerstomaten erop. Strooi de resterende koriander erover en geef nog een draai aan de zwarte pepermolen. Onmiddellijk opdienen
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Piet Goossens op 15 juli 2014 om 17u11
Heel lekker en gezond en heel fris!!!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?