Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 1 citroen, enkel het sap
- olijfolie
- 2 tomaten
- 2 el pijnboompitten
- 2 el gehakte platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 stokbrood
- peper & zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Pel de teentjes knoflook en snij in twee.
- Rooster de pijnboompitten in een anti-kleefpan zonder vetstof, laat afkoelen.
- Maak een inkeping op de kop van de tomaten en leg ze 12 tellen in kokend water, laat afkoelen in ijswater.
- Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de aubergines in lange plakken, bestrooi met zout en laat 20 minuten uitlekken in een vergiet.
- Dep de plakjes droog en smeer aan beide kanten in met olijfolie, leg ze op een ovenplaat en zet in de oven gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de aubergines afkoelen en hak fijn, kruiden met pezo.
- Meng de aubergines met de pijnboompitten, citroensap, 1 el peterselie en met olijfolie naar eigen smaak.
- Snij het stokbrood schuins in dikke plakken, leg ze even onder grill en laat lichtjes afkoelen.
- Wrijf met de teentjes knoflook over het stokbrood, leg er de tomatenblokjes op, kruid af met pezo.
- Lepel de auberginestapenade er bovenop en versier met de rest van de peterselie.
- Tip: vervang de tomaten ook eens door blokjes geroosterde paprika.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?