Recept 05 (0 stemmen)

Bruine bonensoep II

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 3 uien
  3. 1 prei met groen
  4. Boter
  5. 200 gr gemengd gehakt
  6. 1 literblik bruine bonen
  7. 1 pot tomatenbouillon
  8. 2 vleestomaten
  9. 1 eetlepel peterselie
  10. 150 gr tauge ( Taugé is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken)
  11. Bereiding:
  12. Fruit de gesnipperde uien en de in ringen gesneden prei 10 minuten in wat boter
  13. Kruid het gehakt met peper en zout, draai er balletjes van en bak die even mee
  14. Neem de helft van de bruine bonen apart
  15. Pureer de rest, roer die met het vocht, de tomatenbouillon en het water bij de uien en breng het geheel aan de kook
  16. Ontvel de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes
  17. Warm dit met de bruine bonen en de taug‚ op het laatst even in de soep mee en bestrooi de soep met peterselie

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?