Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Van alles en nog wat heb ik al in broodjes gestopt. Nu een salade voor een heerlijke en gezonde lunch op een warme zomerdag. We wachten nog steeds op beter zomerweer, maar toen op vakantie het zonnetje eens echt goed haar best deed , had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Trouwens dit broodje smaakt ook voortreffelijk in de andere seizoenen. Ook lekker om na een soep te nuttigen.
  2. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de sjalotjes ( of 1 rode ui) en werk er de kleingesneden peterselie door. ( helaas was er geen platte peterselie te krijgen en heb ik het met de krulvariant moeten doen). Meng het geheel met wat peper en een klein snufje zout en wat goede olijfolie en laat een 10 minuutjes op smaak komen.
  3. Snij het kapje van de broodjes en pulk zo veel mogelijk kruim eruit zonder dat het broodje stuk gaat. Draai bolletjes van het kruim. ( Of laat je stand-by keukenprins deze 2 handelingen even doen, terwijl jezelf met de vulling bezig bent zo zit je nog eerder samen te genieten).
  4. Doe een scheut olijfolie in een pannetje en bak de broodkruimbolletjes met wat peper en zout in enkele minuutjes bruin.
  5. Verkruimel de feta of geitenkaas boven de groente en werk het door elkaar. Vul de salade bakjes met dit mengsel en werk ze af met de bakbolletjes en een draai uit de pepermolen.
  6. Scheur de korst in stukken en smul die lekker ook op, eventueel met een beetje olijfolie en een snufje zout.

Tip

Variatie genoeg. Alle groentjes , die je maar lekker vindt kun je in dit broodje stoppen. Ik had wat veel vulling en heb het restje boven op de kapjes gelegd.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?