Altijd weten wat je gaat eten?
brugse stoverij
-
1 kg stoofvlees
-
3 stuks sjalot
-
1 stuks wortel
-
1/2 pakje brugse beschuiten
-
1 liter donkerbruin tafelbier
-
1 eetlepel mosterd
-
10 à 15 st rozijntjes
Bereidingswijze
- Bak het stoofvlees hard aan in pan en voeg gesnipperde sjalot en in kleine stukjes gesneden wortel aan toe.
- Bak goudbruin
- Doe in kom en voeg mosterd, rozijntjes en helft donkerbruin tafelbier toe
- Laat ongeveer 40min sudderen op zacht (!) vuur
- Voeg nadien brugse beschuiten in stukjes toe en rest tafelbier.
- Eventueel kan je nog beetje water toevoegen als je wat meer saus wil.......
- laat nog kwartiertje doorsudderen en laat het je dan vooral heel erg smaken!
- de brugse beschuiten zorgen ervoor je geen suiker hoeft toe te voegen wat velen doen en geven aan de stovers een superlekkere lichte zoete smaak!
- proberen!!!!!!!
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Solo op 24 november 2009 om 22u49
Je kan ze eventueel vervangen door speculaaskoekjes of enkele plakjes peperkoek, maar dan is het geen Brugse stoverij natuurlijk.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?