Bruchetta met artisjok en buffelmozarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dikke sneedjes bruinbrood
  • 1 blik artisjokharten
  • 2 bolletjes buffelmozarella
  • 4 sneedjes gerookt ontbijtspek
  • Balsamicostroop

Bereidingswijze

  1. Snij de korsten van vier dikke sneedjes bruinbrood en rooster ze bak de sneedjes spek krokant in een pan. Spoel de artisjokharten onder koud water en laat uitlekken, plet ze met een vork en smeer de artisjok op het brood
  2. Leg er sneedjes mozarella op, kruid met wat peper en zout, zet onder de gril tot de kaas begint te smelten, haal uit de oven en breng een streepje balsamicostroop op de kaas, leg er het sneedje spek op.
  3. Voor de stroop laat je een halve deciliter balsamico inkoken met twee soeplepels candijsuiker gedurende een vijftal minuten.
  4. Dit is een verfijd en heel smakelijk voorgerechtje!

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Monique_14 op 12 december 2010 om 17u02

Om het helemaal AF te maken geeft je er een eikenbladslaatje bij met een zachte notendressing

Hoeveel sterren geef jij dit recept?