Brownietaartje met frambozen

Dit heerlijke brownietaartje met frambozen ziet eruit alsof je 't in nog geen 5 tellen naar binnen zou kunnen werken. Challenge accepted?

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

 1. Neem een glazen mengkom en een diepe pot of pan waarin je de kom kan hangen.
 2. Weeg de chocolade en breek hem in stukjes in de mengschaal. Weeg ook de Solo, snij de margarine in blokjes en doe deze bij de chocoladestukjes.
 3. Vul de pot of pan met een bodem warm water en zet hem op een zacht vuur. Hang de glazen kom met chocolade en Solo in het water en creëer op die manier een ‘bain marie’.
 4. Laat de chocolade en de Solo smelten. Roer af en toe even.
 5. Breek de eieren in een tweede mengschaal. Weeg de suiker en strooi hem bij de eieren. Roer het mengsel los met de garde. (Gebruik naar keuze gewone kristalsuiker, vanillesuiker of een mengeling van beide.)
 6. Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en Solo bij de eieren met suiker en roer met de garde.
 7. Weeg de bloem en het amandelpoeder. Voeg beide bij het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
 8. Verwarm de oven voor tot 170°C.
 9. Smeer enkele likjes Solo over de bodem van de taartvorm en en bedek de bodem n met een rond vel bakpapier. De Solo helpt het papier te fixeren.
 10. Schep het browniebeslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad. Tik het gevulde blik enkele keren tegen je werkblad zodat eventuele luchtbellen in het beslag naar de oppervlakte komen.
 11. Bak het beslag gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 12. Laat het gebak volledig afkoelen.
 13. Bereid de slagroom en de ganache pas wanneer het browniegebak is afgekoeld.
 14. Schenk de volle room in een mengkom en klop de room tot een stevige slagroom. Gebruik hiervoor de garde of een handmixer. (Voeg enkel wat bloemsuiker toe naar persoonlijke smaak.)
 15. Haal het brownietaartje voorzichtig uit de bakvom en verwijder het vel bakpapier. Gebruik een gekarteld broodmes om het taartje overlangs door te snijden, tot je twee identieke schijven chocoladegebak krijgt.
 16. Plaats een taartrooster bovenop een vlakke schaal of bord. Leg bij voorkeur eerst de bovenste taarthelft op het rooster. Dan wordt dit de bodem van je taart en zo camoufleer je de grillige bovenzijde van het browniegebak.
 17. Schep een flinke laag slagroom op het halve brownietaartje. Vermijd dat er teveel slagroom op de buitenste randen ligt.
 18. Hou een drietal mooie frambozen opzij. Plaats de rest van de verse vruchten bovenop de slagroom. Druk de frambozen voorzichtig aan. Schep tenslotte nog een lik slagroom bovenop de rode vruchten.
 19. Plaats de tweede taarthelft bovenop de vulling van frambozen en slagroom. Druk het gebak voorzichtig aan.
 20. Bereid tenslotte de ganache. Dit romig mengsel zal de taart bedekken met een glanzend laagje chocolade.
 21. Schenk de room in een kleine pan op een zacht vuur. Breek de chocolade in stukjes en laat hem wegsmelten in de room. Roer regelmatig. Laat het mengsel niet koken.
 22. Voeg een klontje Solo toe om de ganache extra glans te geven. Laat de Solo wegsmelten in het chocolademengsel en roer.
 23. Schenk het grootste deel van de ganache over het taartje. Gebruik een spatel om ook de randen van het gebak een egaal laagje chocoladeroom te geven.
 24. Plaats de frambozen die je eerder bewaarde op een elegante manier bovenop het brownietaartje. Druk ze vast in de ganache.
 25. Laat de ganache afkoelen en opstijven tot een mals chocoladejasje.

Tip

Is de ganache voor je brownietaartje met frambozen iets te dik? Voeg dan nog wat room toe en roer goed.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Marjolein D'hooge op 22 mei 2014 om 18u55

ziet er ontzettend lekker uit

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?