brownies

Ingrediënten voor 12 personen

  • 600 gram pure chocolade
  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 200 gram walnoten of pecannoten
  • 85 gram bloem
  • 20 halve walnoten of pecannoten
  • 3 stuks eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de oven voorverwarmd is op 200 graden Celsius
  2. Maak kleine brokjes van de helft van de pure chocolade Smelt de rest van de pure chocolade en de boter. Dit kan au bain Marie of in de magnetron
  3. Klopt de eieren in een kom los en voeg het suiker toe
  4. Roer langzaam het mengsel van chocolade en boter door het ei
  5. Voeg tot slot het meel, het bakpoeder, de vanillesuiker, de stukjes noot en een mespuntje zout toe. Meng het geheel vervolgens goed door. Gebruik hiervoor een pollepel
  6. Vul een bakvorm met het mengsel. Strooi vervolgens de halve noten eroverheen
  7. Bak het geheel 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Met een sateprikker kun je kijken of de brownie gaar is. Zorg vooral dat het niet te droog wordt.
  8. Laat de brownie afkoelen, snijdt hem in stukken en strooi voor het serveren nog wat cacaopoeder over de brownie voor wat extra smaak.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door lynndemey op 17 december 2012 om 18u44

goed uitgelegd, maar kan je de chocolade niet ook smelten op een laag vuurtje of in de microgolf? kwestie van de afwas te beperken :) smakelijk gerecht!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?