Ingrediënten voor 4 personen

  • 14 g droge gist
  • 350 g witte bloem
  • 150 g speltbloem
  • 60 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 8 g zout
  • 70 g boter
  • 30 g bereidingsmiddel
  • 1 ei
  • 215 ml melk
  • 50 g mix banketbakkersroom
  • 150 ml melk
  • 1 chocoladeglazuur

Bereidingswijze

  1. Galetten of broodwafels.
  2. 18 min. kneden.
  3. 35 min. voorrijs.
  4. Doorslaan, het deeg verdelen in bolletjes van 100 gr. en opbollen.
  5. 15 min.laten rusten.
  6. De deegbolletjes verdelen in 2 en opbollen.
  7. 50 à 60 min. narijs onder een droge doek.
  8. Vet het hete wafelijzer in met een spray-invetter en bak de galetten.
  9. Afwerking :
  10. Het wafeltje doormidden snijden, besmeren met pasteibakkersroom en de randjes in chocoladegalzuur duwen.
  11. Het wafeltje kan ook besmeerd worden met boter en bruine suiker, choco, jam.........

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?