Eieren klutsen, een zakje vanillepoeder erbij kappen en de rozijnen erbij doen.
Daarna alles in de kom met brood en melk gieten en goed omroeren.
Dan ongeveer de helft van de chocolade, au bain marie, opwarmen en die ook bij de bereiding erbij doen.
Dan neem je een vuurvaste schotel en smeer je die in met solo boter. (of gebruik bakpapier).
De oven op 200 graden zetten. De bereiding in de vuurvaste schotel gieten en dan in de oven zetten voor ongeveer een drie kwartiers.
Vijf minuten voor het einde, de rest van de chocolade, au bain marie, opwarmen en als de schotel uit den oven wordt gehaald, de chocolade over de broodpudding smeren.
Ik heb het ook geprobeerd met gewone melkchocolade of witte en ook dit valt goed mee.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door niknak op 23 september 2012 om 21u18
ik heb dit recept al verschillende keren gebruikt als basis voor mijn broodpudding. keer op keer krijg ik goed reacties. echt een SUPER recept
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?