Broodpudding

197 (197)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.

Tip

Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs

Voeg behalve of in plaats van rozijnen ook chocolade, banaan of appel toe aan de broodpudding

Hoe weet je dat de pudding klaar is? Duw er eens op, als de pudding weerstand biedt, is hij klaar

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (73)

Gepost door leuvinneke op 03 december 2018 om 12u50

Ik doe het al jaren zo, maar met een pakje vanillepoeder en een goede scheut rum erbij,voorbeeld van mijn moeder,HEEL LEKKER!

Gepost door Solo op 11 december 2018 om 11u50

Dag Leuvinneke, dat klinkt niet slecht! Groetjes, het Solo team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?