Broodpudding

Iets lekkers maken met je restjes brood en koekjes? Bak er in 1-2-3 deze smakelijke broodpudding van. Beloofd: met dit simpele recept lukt het altijd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.

Tip

Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (77)

Gepost door Kristien Debaeke op 17 oktober 2021 om 15u27

Heel lekker !!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?