Recept 45**** (120 stemmen)

Broodpudding

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Onze dessertklassiekers

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.
Tip

Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs

Voeg behalve of in plaats van rozijnen ook chocolade, banaan of appel toe aan de broodpudding

Hoe weet je dat de pudding klaar is? Duw er eens op, als de pudding weerstand biedt, is hij klaar

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (60)

Gepost door dancooper op 23 februari 2017 om 14u35

Ik heb dit recept al vaak gemaakt. Echter, ik laat de rozijnen eerst een uurtje weken in melk met rhum essence. Vaak gebruik ook een mengeling van gedroogde bessen ipv enkel rozijnen en de kaneel vervang ik door speculooskruiden.

Gepost door Solo op 24 februari 2017 om 08u57

Dag Dancooper, de manier waarop jij het maakt klinkt ook super! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?