Recept 55***** (3 stemmen)

Broodpudding puur natuur (aka de lekkerste broodpudding van de hele wereld, al zeggen we het zelf !)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Voeg alle suiker bij de melk en warm deze op. De melk moet niet koken, van zodra de suiker is opgelost mag je de pot van het vuur nemen.
  2. Verbrokkel ondertussen het brood in stukjes.
  3. Voeg het brood toe aan de melk en zorg dat alle brood doordrenkt raakt. Naarmate het brood al ouder is, zal dit langer duren.
  4. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe en roer deze onder het mengsel tot je een soort 'beslag' krijgt.
  5. Giet dit beslag in een ingeboterde ovenschotel.
  6. Plaats de schotel gedurende 45 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Check even of de broodpudding klaar is: dit is het geval wanneer er geen beslag aan een breinaald kleeft wanneer je dit in de broodpudding prikt.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Mommy N op 27 juli 2014 om 16u31

Dankjewel Ann :) De precieze hoeveelheid rozijnen is moeilijk in te schatten. Als de kinderen niet thuis zijn doe ik er wat meer in, zijn ze wel thuis en willen ze er ook van mee-eten dan doe ik er wat minder in. Ik merk wel dat ze het lekkerder vinden naarmate ze ouder worden... En de tijd dat je iets in de oven moet zetten hangt heel sterk af van oven tot oven, heb ik al heel vaak ondervonden. Een breinaald in de keuken is onontbeerlijk bij het bakken :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie