Recept 55***** (3 stemmen)

Broodpudding met rum en gekonfijte vruchten

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak het gekonfijte fruit en doe het met de rozijnen in een kom. Overgiet met de rum en voeg water toe tot alle vruchten onder staan. Zet één minuut in de microgolf op volle kracht. Laat 15 minuten trekken.
  3. Ontkorst het brood, trek het in stukken en doe het in een ruime kom. Verkruimel er eventueel de koekjes en de restjes van cake bij.
  4. Overgiet met de melk en kneed alles tot een homogene massa. Voeg de basterdsuiker, de kaneel en de Solo toe en kneed verder.
  5. Knijp de rum uit de gekonfijte vruchten en voeg ze toe aan het deeg. Meng opnieuw.
  6. Borstel een langwerpige cakevorm in met Solo vloeibaar en doe het broodmengsel erin. Tik de bakvorm een paar keer op het werkblad, zodat het deeg goed zakt. Schuif de broodpudding in de oven en laat 45 bakken (controleer de garing door met een satéstokje in de broodpudding te prikken).
  7. Zet de oven na baktijd uit en laat de broodpudding afkoelen in de oven. Dien op in dikke plakken met verse slagroom waaraan je een snuifje kaneel hebt toegevoegd.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door rafc op 03 januari 2016 om 12u46

zit in de oven, we shall see

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie