broodpudding met peer en honing

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Verkruimel het brood en overgiet met lauwe melk. Laat de melk goed in het brood trekken.
  3. Kluts de eieren en meng met de kaneel, de kardemom, een scheutje kirsch en de suiker.
  4. Schil de peren en snij 2 peren in fijne schijfjes. Snij de rest van de peren in blokjes.
  5. Smelt de boter en giet samen met de peerblokjes bij het beslag.
  6. Vet een springvorm in met boter en giet het deeg erin.
  7. Bedek het deeg met de plakjes peer.
  8. Laat ongeveer 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  9. Topping: Snij de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Klop de room op met de honing en de zaadjes van de vanillestok tot de room dik vloeibaar is. Giet in een apart kommetje.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in stukjes en serveer met de topping

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?