Broodpudding met chocolade

Ingrediënten voor 6 personen

  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g zwarte chocoladedruppels (bv. Callebout)
  • 300 g (oud) brood
  • 0.5 l halfvolle melk
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Voeg de suiker bij de melk en warm op. Laat niet doorkoken maar haal van het vuur zodra de suiker is opgelost.
  2. Voeg daarna het brood toe en laat dit doordrenken van de zoete melk.
  3. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en roer telkens goed.
  4. Tenslotte voeg je de chocoladedruppels toe en meng je nog een laatste keer.
  5. Giet dit alles in een ingeboterde bakvorm en bak dan gedurende 45 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?