Broodpudding met appelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g oud brood
  • 5 dl lauwe melk
  • 200 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 500 g appelschijfjes
  • solo

Bereidingswijze

  1. Snijd de korsten vana het brood en week het brood in de lauwe melk. Voeg vervolgens de suiker, eierdooiers, vanillebloem, het bakpoeder en appelschijfjes toe.
  2. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het mengsel.
  3. Giet de bereiding in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnee.
  4. Garneer met stukjes appel.
  5. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  6. Ontvorm en laat afkoelen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door j.coudenys op 03 september 2019 om 13u06

Een lekkere echte broodpudding van weleer! Ik durf er nog rozijnen aan toevoegen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?