Broodpudding met appelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g oud brood
  • 5 dl lauwe melk
  • 200 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 500 g appelschijfjes
  • solo

Bereidingswijze

  1. Snijd de korsten vana het brood en week het brood in de lauwe melk. Voeg vervolgens de suiker, eierdooiers, vanillebloem, het bakpoeder en appelschijfjes toe.
  2. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het mengsel.
  3. Giet de bereiding in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnee.
  4. Garneer met stukjes appel.
  5. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  6. Ontvorm en laat afkoelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Sophie T op 29 augustus 2018 om 17u10

Hallo, wat is “vanillebloem” juist? Of is dat van die vanillepoeder die je gebruikt om vanillepudding te maken? Bedankt!

Gepost door sofied op 21 oktober 2018 om 20u25

Dit is van die poeder die je gebruikt om vanillepudding mee te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?