Broodje "OPPAS" met Italiaanse smaken

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Tja, wat doe je als je van een lange oppas dag op je 2 schatten van kleinkinderen moe maar voldaan thuis komt? In ieder geval er voor zorgen, dat je niet te lang in de keuken hoeft te vertoeven, maar dat je wel voor wat lekkers te eten zorgt , want dat heeft de man ( en jezelf ook natuurlijk ) wel verdiend.
  2. Dus de voorraadkast en de koelkast ingedoken en met een "oogst" van pesto, tomaat , ham, kaas, ui, bos ui , olijven, was het idee geboren.
  3. Een broodje met Italiaans smaken.
  4. De zelfgemaakte tomatensoep was al vanochtend uit de diepvries gevist.
  5. Daar komt ie dan. Smoor de uienringen glazig in een koekenpan.
  6. Halveer de broodjes en besmeer de 4 helften rijkelijk met de groene pesto. Leg op één helft een plak gekookte ham, plakjes tomaat, peper en zout, de uienringen met de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatje en plakjes olijven.
  7. Bestrooi de 4 halve broodjes met geraspte kaas naar keuze en gratineer in een oven van 225 graden totdat de kaas gesmolten is.
  8. Leg de helften gedeeltelijk op elkaar en bestrooi eventueel met wat bos ui ringetjes.
  9. Ik had geen geraspte kaas en gebruikte 30 + kaas. helaas gratineert deze niet zo mooi, maar qua smaak is dat geen probleem.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 25 september 2015 om 01u01

Helaas is de foto niet zo goed gelukt, maar dit broodje zal ik zeker nog eens maken en dan meteen een nieuwe foto toevoegen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?