broodje hete kip

lekker Surinaamse hete kip op een panini

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 stuks kippenfilet
  • 1 stuks ui
  • 2 eetlepel sambal badjak
  • 4 stuks maggi-blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel masala

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water met 2 maggiblokjes aan de kook. Doe de kipfilets in de pan. Kook de kipfilets in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even afkoelen. “Pluis” de kipfilets uit elkaar door hem in reepjes te scheuren.
  2. Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  3. Doe een beetje olijfolie in een hapjes- of koekenpan en fruit de ui en knoflook tot het glazig wordt. Doe een flinke scheut ketjap, de basterdsuiker, de sambal, de maggiblokjes de masala en de mosterd bij het uienmengsel en maak hier een soort papje van. Laat het papje even pruttelen.
  4. Doe de kip bij de marinade en schep het voorzichtig om tot alle kip bedekt is met ketjapsaus. Laat een paar minuten pruttelen. Proef goed of de kip op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Maak de hete kip eventueel “heter” door extra sambal toe te voegen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?