Broodje gevuld met champignon ragout

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het kapje van de broodjes en hol beide helften uit. Bestrijk licht met olijfolie en maal wat peper en zout in de binnenkant. Zet de helften een 5 tal minuutjes in een oven van 200 graden,
  2. Verwarm 1 el boter en fruit de sjalot met de paprikablokjes zacht en voeg de kruiden naar smaak toe. Voeg de champignonplakjes toe en laat ze meebakken, totdat ze vocht loslaten.
  3. Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten. Dan mag de bloem erbij met de bouillon , terwijl je goed roert totdat je een glad geheel hebt. Voeg dan de kookroom toe met de peterselie en de ham blokjes en laat alles iets indikken, totdat je voor jouw smaak de juiste dikte hebt.
  4. Haal de brood helften uit de oven en vul ze met de ragout. Werk af met het blaadje peterselie, dat je achter de hand hebt gehouden. Serveer eventueel met wat salade. Of serveer een soep vooraf. Ik maakte de geroosterde tomatensoep.

Tip

Of vul je broodje met deze kipchampignon ragout Pasteitje met kip en kastanjechampignons ( voorgerecht Overige Noord-Europees Gevogelte)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 18 februari 2016 om 13u14

Ja, is idd eenvoudig en lekker. Elke vrijdag eten we hier soep en erna een gevuld broodje. Of ik maak zo'n broodje als lunch. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?