Altijd weten wat je gaat eten?
BroodBolletjes gevuld met kippenragout
-
50 gr roomboter
-
1 flinke sjalot gesnipperd
-
500 gr kipfilet in blokjes
-
1 prei in dunne ringetjes
-
50 gr bloem
-
500 ml kippenbouillon van tablet
-
125 ml slag of kookroom
-
3 el droge witte wijn
-
2 tl gedroogde dragon
-
4 harde bruine broodbolletjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- . Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit het sjalotje
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze 4-5 minuten
- Meng er de prei door en bak alles nog 3 minuten
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet even apart
- Smelt in een andere pan de rest van de boter, voeg al roerend de bloem toe en bak deze kort mee
- Schenk scheutje voor scheutje en al roerend de bouillon erbij
- Klop het mengsel met een garde goed door tot de klontjes zijn verdwenen
- Voeg de slagroom, wijn en dragon toe
- Roer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe
- Schep het kipmengsel in de saus en laat alles een paar minuten zacht sudderen tot de ragout een mooie dikte heeft
- Snijd intussen de bovenkantjes van de bolletjes (het kapje) en hol de broodjes uit
- Verwarm de broodbakjes plus deksel 3-4 minuten in de oven
- Verdeel de kippenragout over de bolletjes en zet het dekseltje erop. Lekker met gestoomde broccoli of een groene salade.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?