BROOD KERSTSTOL

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 GR MARCEPEIN
  • 150 GR KRENTEN EN ROZIJNEN
  • 1/2 DL RUM
  • 100 GR GEKONFIJT FRUIT
  • 4 EETLEPELS BOTER
  • 100 GR POEDERSUIKER
  • 1 PAK WITTE BROODMIX

Bereidingswijze

  1. WEEK DE KRENTEN EN ROZIJNEN IN KOM HEET WATER , GIET ZE AF EN LEG ZE OP KEUKENPAPIER . HAK HET GECONFIJT FRUIT. KNEED DE BROODMIX MET 2,5 DL WATER EN RUM . VOEG BOTER TOE EN BLIJF KNEDEN TOT SOEPEL DEEG . VOEG KRENTEN , ROZIJNEN , EN GECONFIJT FRUIT TOE EN KNEED TOT EEN BAL . 20 MINUTEN LATEN RIJZEN EN MAAK DAN EEN ROL VAN HET DEEG EN DUW PLAT TOT 3 CM . MAAK MARCEPEIN TOT ROL EVEN LANG OF HET DEEG.
  2. LEG MARCEPEIN IN MIDDEN DEEG EN SLA DEEG ER OVER HEEN .
  3. LEG DE STOL ONDER EEN FOLIE OP INGEVETTE BAKPLAAT EN LAAT 40 MINUTEN RIJZEN . VERWARM DE OVEN OP 225 GRADEN EN BAK 30 MINUTEN GOUDBRUIN .
  4. LAAT DE STOL AFKOELEN EN BEPOEDER MET BLOEMSUIKER .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?