Brochette van kip met taboulé en kaaswrap

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Couscous
 2. Pers de limoenen in een grote mengkom. Snij de platte peterselie, koriander en munt in zeer fijne reepjes en voeg deze bij het limoensap. Hierbij voegen we de couscous.
 3. Was de tomaten, snij ze in grove stukken en cutter ze in de blender zeer fijn. Doe precies hetzelfde met de courgette. Doe de moes van tomaten en courgette bij de couscous. Overstrooi met peper en zout en schenk er een fikse scheut olijfolie bij.
 4. Laat rusten tot de couscous gaar is. Dat merk je wanneer de couscous alle vocht heeft opgenomen en mooi gezwollen is.
 5. Kip en marinade
 6. Snij de kipfilets in gelijke stukken en en steek deze op een brochettestok. Kruid met peper en zout en bak de brochettes kort in hete margarine.
 7. Voor de marinade: kook de rum en voeg de mosterd en de bruine suiker toe. Laat even goed doorkoken tot het een stroperige massa wordt. Overgiet dan de brochetten met de marinade laat de kip verder garen in de oven.
 8. Tortillawrap
 9. Snij de mozarella in fijne gelijke blokjes, kruid met fijn gesneden lava. Plooi een tortillawrap open, beleg 1 helft met 3 eetlepels mozarellablokjes. Plooi de wrap toe. Laat een grillpan goed warm worden, en grill de wrap. Draai de wrap halverwege een kwartslag zodat je een vierkantjespatroon krijgt.
 10. Presentatie
 11. Mix wat olijfolie met peterselie. Hou apart.
 12. Schep een paar lepels couscous op het bord. Leg er een brochette op en schik de mozarellawrap er bij.
 13. Werk af met een takje munt of platte peterselie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Solo op 17 januari 2012 om 18u53

Dank je wel voor de opmerking, carokedw. Er wordt hier inderdaad lavas bedoeld.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?