Brochette van kip met kerstomaatjes

13 (13)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers het citroensap in een schotel en voeg er de olijfolie, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes en de pilipili en komijn aan toe.
  2. Snij de kipfilets in blokjes, voeg ze toe aan de schotel en meng goed. Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.
  3. Laat de kipblokjes uitlekken en haal er alle lookschijfjes uit.
  4. Was de kerstomaten en snij de verse lente-uitjes in stukken van ongeveer 3 cm.
  5. Maak de brochettes: wissel de kipblokjes af met de lente-uitjes en de kerstomaten. Smeer de brochettes in met Solo Vloeibaar en grill ze gedurende 10 minuten op een matig vuurtje.
  6. Werk af met peper en zout.
  7. Serveer met tagliatelle (250 g) en krokante groenten (200 g peulerwten en 200 g wortels).


Tip

In de zomer kun je de brochettes grillen op de barbecue. Plaats de grill hoog zodat de brochettes de tijd hebben om te koken zonder te verbranden.

Laat kip altijd lang marineren. Zo wordt hij zeer mals en krijgt hij meer smaak.

Voeg 1 volle koffielepel sumak toe als je dit vindt. Het is een heerlijke oosterse specerij met een licht zuur parfum.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Mariejos op 12 oktober 2012 om 18u12

Ook lekker op de BBQ

Hoeveel sterren geef jij dit recept?