Broccolitaart met ham
Kies voor quiche! Deze makkelijke broccolitaart met ham tover je na een klein beetje voorbereiding en een halfuurtje bakken zonder moeite uit je oven.
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Herta kruimeldeeg
- 500 g broccoli
- 4 sneetjes gekookte ham
- 200 g zure room
- 3 eieren
- 150 g geraspte emmentaler
Bereidingswijze
- Verwarm de oven 10min voor op thermostaat 7.(200°) Verwijder de blaadjes en de stengels van de broccoli en laat de roosjes 2min blancheren in kokend water met een snuifje zout. Snijd de sneetjes ham in julienne. Rol het deeg uit en leg het samen met het bakpapier in een taartvorm. Schik er de broccoli en ham op. Meng de eieren en de zure room in een slakom. Breng op smaak en giet op de taart. Strooi nu wat geraspte emmentaler op de taart en klaar is kees. Laat ongeveer 35min bakken op thermostaat 7 en dien op.
Tip
Extra krokante broccolitaart? Verspreid een laag kikkererwten over de bodem en bak hem eerst een tiental minuten 'blind'.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door strikske op 30 november 2011 om 13u04
Kristine66 Ik ben blij dat je dit recept lekker vindt, zeker voor je dochtertje :0)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?