Recept 55***** (1 stem)

Broccolisoep ( of welke soep dan ook ) in een broodbolletje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SUPER SOEPEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Natuurlijk kun je elke willekeurige soep serveren in een broodje!!!
  2. Zet een pan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in de pan.
  3. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak deze glazig.
  4. Voeg hierna de bouillon toe (of giet een liter water in de pan en verkruimel er twee bouillonblokjes over).
  5. Snij ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snij de rest in roosjes.
  6. Voeg alles toe aan de soep en laat het geheel een minuut of 8 op een rustig vuurtje koken.
  7. Haal je pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer.
  8. Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar.
  9. Laat het mengsel 5 minuten op een zacht pitje gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep, de crème fraîche en de cheddar toe en roer het geheel goed door.
  10. Laat de soep nog 5 minuten rustig doorsudderen en voeg dan naar smaak zout en peper toe.
  11. Snij de bovenkant van de bollen eraf en hol de rest van de bol uit. Schenk de soep in de bol en serveer direct. Smakelijk!
  12. Desgewenst kun je de soep garneren met wat julienne gesneden wortelreepjes. ( maar dat hoeft natuurlijk niet het ziet er wel leuk uit wat de kleur aangaat.)
  13. TIP
  14. Serveer de gevulde broodsoepjes of soepbroodjes op een diep bord met een eventuele rest van de soep op een réchaud om je uitgelepelde broodje in te soppen en op te knabbelen.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 27 december 2012 om 09u41

Geroosterde paprikasoep in de broodjes. Heel secuur het broodkruim eruit gepeuterd, zodat er geen "lekje "kon ontstaan. De broodjes op een diep soepbord gezet en aan tafel pas gevuld. Het kruim zuigt zich vol soep, maar dat is niet erg. Iedereen kan naar wens wat room toevoegen en het broodje weer opnieuw vullen. De voorverwarmde soepterrine stond op tafel. Na 3 vullingen werden de door de soep zacht geworden broodjes lekker opgesmikkeld en degene, die nog wat soep wenste, gebruikte daarvoor zijn bord. Een leuke "soepbelevenis"

Hoeveel sterren geef jij dit recept?