Altijd weten wat je gaat eten?
Broccolisoep met gerookte paling
-
500 gr broccoli
-
1 aardappel
-
100 gr gerookte palingfilet
-
1 1/2 tablet kippenbouillon
-
125 ml slagroom
-
1 tl worcestershiresaus
-
peper & zout
Bereidingswijze
- Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.
- Roosjes in kleine roosjes verdelen.
- Stronk dun schillen en in plakjes snijden.
- Aardappel schillen, wassen en in stukjes snijden.
- Paling in stukjes van ca. 1 cm snijden.
- In soeppan ¾ liter water, broccoli en aardappel doen.
- Bouillon tabletten erboven verkruimelen.
- Aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten koken.
- Met schuimspaan ¼ gedeelte van broccoliroosjes uit de soep scheppen en onder koud stromend water afspoelen.
- Laten uitlekken en achterhouden voor garnering.
- Slagroom aan de soep toevoegen en nog ca 10 minuten zachtjes laten koken.
- Soep pureren met staafmixer of boven een pan door een zeef roeren.
- Op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
- Soep in voorgewarmde borden scheppen en garneren met broccoliroosjes en paling.
- Op de foto: Broccoli soep in voorverwarmde koffiekopjes, deze keer geen broccoli roosjes toegevoegd aan de soep.
- Kopjes staan leuk, minder soep dan in een bord, past dan beter in een 4 gangen diner!
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?