Recept 35*** (13 stemmen)

Broccolipuree

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Broccolipuree (1)

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde delen van de brocolli en verdeel in roosjes. Stoom de brocolli gedurende een 15 tal min. Hou het stoomvocht bij.
  2. Kook ondertussen de geschilde aardappelen gaar.
  3. Pureer de aardappelen en de brocolli. Voeg het ei, de olie, het geperste teentje look en de mosterd toe. Doe hierbij de room en roer goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Voeg naar smaak nog meer mosterd toe, doch laat niet overheersen.
  6. Is de puree te zwaar voeg dan wat stoomvocht van de brocolli toe.
  7. Warm de puree nog even op.
  8. Dien op met gestoomde witvis, gebraden kipfilet of een stukje varkensgebraad in mosterdsaus.
  9. Smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door lorbri op 03 augustus 2012 om 15u54

ik kook mijn aardappelen eerst en doe dan mijn broccoli erbij,voeg zout en een groetenbouillonketeltje erbij en pureer dan de aardappelen heel lekker van smaak

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?