Broccoli-zalmquiche met quinoakorst

Op een doordeweekse avond smaakt er niets zo lekker als een quiche met broccoli en zalm. Het knapperige korstje geeft deze hartige taart een originele toets.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op het pakje en laat volledig afkoelen. Wanneer de quinoa afgekoeld is, voeg je er het ei aan toe en kruid je met een beetje zout en veel peper. Neem een taartvorm en vet die heel lichtjes in met wat boter. Doe het quinoamengsel erin en druk goed aan. Zorg dat de randjes ook bekleed zijn met quinoa. Bak de korst zo’n 20 minuten op 180°C.
  2. Wanneer de korst klaar is, laat je deze lichtjes afkoelen. Ondertussen maak je de vulling. Kook de broccoli ongeveer 5 minuten in gezouten water en giet af. Meng in een aparte kom de eieren en de room. Kluts alles zeer goed door elkaar. Kruid met goed wat peper en zout en versnipper een stuk of 20 stengels bieslook die je ook aan het mengsel toevoegt.
  3. Leg nu de broccoli en de zalm die je in reepjes scheurt in de taartvorm en giet er het mengsel overheen. Zet 50 minuten in de oven. De baktijd hangt een beetje af van je oven, dus check na 40 minuten zeker eventjes of de quiche toch al niet gaar is.
  4. Snijd in stukjes en je bent er klaar voor.
  5. Super lekker en weer eens iets helemaal anders!
  6. Smakelijk!

Tip

Een echte quichevorm is van aardewerk en heeft geribbelde randen. Maar je kan voor je quiche met broccoli en zalm eender welke (ronde) bakvorm gebruiken die je in huis hebt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?